Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

woensdag 29 juni 2011

Stuurman op bezoek

Marco Kok is vandaag op eigen verzoek op bezoek op de LC-redactie. Een goed initiatief, want de bestuursadviseur van gedeputeerde Tineke Schokker komt niet uit de wereld van politiek en media. Hij was stuurman en machinist op de grote vaart.

Later beoordeelde hij milieuvergunningen bij de gemeente Noordoostpolder en bij de provincie. Ook deed hij sociaal beleid op het provinciehuis. Werken voor de gedeputeerde is heel afwisselend door de vele beleidsterreinen waarop deze actief is, aldus @Marcofryslan.

Hij wil niet de spreekbuis van @TinekeSchokker zijn. Het liefst brengt hij haar persoonlijk met de journalist in contact. Dat kan, ,,want Tineke is een inhoudelijke bestuurder''.

Vandaag keek Kok toe hoe twee stukjes over het uitvoeringsprogramma van het nieuwe college op de voorpagina van de LC belandden. Denk niet dat alle bestuursadviseurs nu op visite komen. Maar voor deze stuurman maken we een uitzondering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten