Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

woensdag 15 juni 2011

Noorden nooit een eenheid

Het Noorden kraakt, schreef ik op de oude weblog statenjacht. De schermutselingen in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland gaan intussen door. De verhuizing van de Friese portefeuille economie van de loslippige CDA-gedeputeerde Sjoerd Galema naar de ingetogen PvdA-gedeputeerde Hans Konst heeft de situatie niet veranderd.

Konst schoot in april het Grinzer feestje Nordconnect af. Vanwege de Friese kritiek slankt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland het projectbureau waarschijnlijk af. Binnen een maand slaat Groningen terug met Energy Valley. Een Gronings sponsorfeestje. Zie de LC van woensdag 15 juni.

Zelfs als je van het Noorden een landsdeel zou maken, wordt het nooit een eenheid, als je het mij vraagt. Je zou uit elke provincie evenveel gedeputeerden moeten rekruteren. Maar zelfs dan draait het uit op behartiging van de belangen van Friesland aan de ene kant en Groningen en Drenthe aan de andere kant.

De foto komt van de website van FC Groningen. Groninger CdK Max van den Berg en FC Groningen-directeur Hans Nijland zijn blij met  sponsor Energy Valley.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten