Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

donderdag 15 december 2011

Een beetje is al gauw te veel

De noordelijke provincies willen samenwerken. Fryslân zoals altijd minder dan Groningen en Drenthe. Gisteren bogen de Friese statenleden zich over een gematigd voorstel van Hans Konst. Het werd afgeschoten.

Zelfs voor een beetje samenwerken zijn de fracties huiverig. Het moet beperkt blijven tot uitvoeringstaken en gezamenlijke subsidiewerving en lobby via SNN. Afdelingen samenvoegen? Geen sprake van.

Het bestuurlijke proeftuinidee van het Noorden werd buiten de staten om in Den Haag gelanceerd, foeterde VVD'er Tom van Mourik. Ook de samenwerking van de drie algemeen-directeuren is voorbarig.

Fryslân moet eerst maar eens onderzoeken hoe het in eigen provincie kan besparen door samenwerking met gemeenten en Wetterskip. Waarom is anders de Koöperaasje opgericht? Aldus onder meer de coalitiepartners PvdA en FNP.

Konst beloofde zijn huiswerk over te doen. ,,Ik ben uw dienaar.'' De samenwerking wordt in geen geval ,,in glydsbaan nei in Noardlik lânsdiel'', probeerde hij de staten gerust te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten