Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

donderdag 22 december 2011

Lange vergadering nog te kort

Provinciale staten vergaderden gisteren ruim dik tien uur. Veel te lang natuurlijk, maar toch hadden de dames en heren politici deze keer iets langer moeten doorpraten. Het had waarschijnlijk 95 miljoen euro opgeleverd. Geen gek bedrag voor een proceduredebatje.

Het rijk koopt onderhoud en beheer van het Van Harinxmakanaal voor de eeuwigheid af met 95 miljoen. Op basis van de stukken en een nagestuurd flutmailtje van de voormalige accountant konden de fracties inderdaad onvoldoende beoordelen of dit genoeg geld is.

Maar  gedeputeerde Sietske Poepjes en haar ambtenaren hebben best goede argumenten. Waarom vroegen de staten hier niet naar? Waarom stemden zij meteen over het voorstel van de PvdA om het punt van de agenda te halen? In het nieuwe jaar is het onzeker of minister Melanie Schultz van Haegen het geld nog heeft.

Waarom greep niemand in? Waarom reageerde het CDA niet in het openbaar woedend op de actie van de PvdA? Door een gebrek aan leiders? Dit was de gewezen fractievoorzitters Ad van der Ham en Bert Versteeg echt niet overkomen.
  
Lees voor het objectieve krantenverslag vandaag de Leeuwarder Courant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten