Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

dinsdag 5 april 2011

Op afscheidstoernee

Het zijn zware tijden voor Piet Adema. Zijn dagen als gedeputeerde lijken geteld nu PvdA, CDA, FNP en GrienLinks om de tafel zitten om een nieuw college te vormen. De ChristenUnie is gepasseerd. It is in rouproses, verzucht de Drachtster.

Bij de Friese Bouwkring kreeg hij vanavond al applaus voordat hij begon te spreken. Al die nieuwe infrastructuur die er aan zit te komen, daar heeft de demissionair gedeputeerde zich prima voor ingezet, vinden de aannemers van de bouwsoos.

Het raakt Adema, waarna zijn speech de kleur krijgt van een afscheidsrede. De onderhandelingen met Camile Eurligs over het Zuiderzeelijnpakket, de beginspraak voorafgaand aan de spoorlijn Heerenveen-Groningen, de prijsvraag voor de Frisosluis in Stavoren, wat waren het mooie tijden. Met gedreven ambtenaren die gebaande paden durven te verlaten.

GrienLinks krijgt nog even een sneer voor het onveilige alternatief voor de vierbaans Centrale As. Maar ze kunnen nog terug, betoogt Adema. Mijn conclusie: Als GL zich terugtrekt uit de onderhandelingen, dan staat de CU klaar toe te treden tot het nieuwe college. Anders rest een groot zwart gat.

1 opmerking:

  1. Dit is sneu foar de CU en foar Adema, tinkt my. Dizzee man hat mear foar Fryslân dien dan Sjoerd Galema! Joech Hans Konst Adema net in plûmke en liet hy, yn'e ferkiezingskrante net opskriuwe dat "Sjoerd Galema in aardige fint wie mei in leuk ferhaal, mar dat Galema yn it kolleezje net folle klearmakke hie??" Wie dizze man "te best foar Fryslân", ja seker, dat kin ek!!

    BeantwoordenVerwijderen