Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

dinsdag 29 november 2011

Brussels dagboek (2)

Statenjacht bood onze Friese statenleden vorige week een mooie kans een gezamenlijk dagboek te maken. Alle nieuwtjes over Brussel - wat hebt u geleerd over de EU wat u nog niet wist? - werden gebundeld in de papieren krant van zaterdag.

Er werd nog wat onwennig gereageerd op het initiatief. Bovendien meed een deel van de delegatie duur buitenlands dataverkeer. Pas toen de bus weer in Nederland was,  werden de mobieltjes tevoorschijn gehaald.

Over nieuws van de straat twitterden de politici al helemaal niet. Terwijl zij er bovenop zaten. Toen de bus arriveerde bij de Permanente Vertegenwoordiging   was de delegatie getuige van een ongeval. Een auto schepte een fietser. Deze vloog enkele malen over de kop en brak zijn been.

De Friese cursisten traden kordaat op. In het politieke hart van Europa verrichtten zij eerste hulp en regelden zij het verkeer. Dat had best in de krant gemogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten