Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

woensdag 31 augustus 2011

1-0 voor Apotheker

Wie eenmaal waarnemend burgemeester in een gemeente is, heeft tijdens de uiteindelijke benoemingsprocedure een streepje voor, zegt CDA-voorzitter Douwe Tamminga in de Leeuwarder Courant.

Een waarheid als een koe natuurlijk, althans als de tijdelijke burgervader geen misstappen begaat en goed ligt bij de gemeenteraad. Dat is in Súdwest-Fryslân het geval, waardoor oud-minister van landbouw Hayo Apotheker met 1-0 voor staat.

Sollicitanten beseffen dit ook. Slechts een handvol politici, waarschijnlijk aangemoedigd door hun partij, nam de moeite te solliciteren. Plus de vier niet serieus te nemen black horses van actiegroep Fan Underen Op.

Apotheker gaat deze wedstrijd winnen. Tenzij het grote CDA in de gemeenteraad een coalitie weet te smeden voor de christen-democratische kandidaat. Zou dat trouwens Siem Jansen zijn?

De foto stond in 1986 in het Nieuwsblad van Noorden, toen Apotheker was benoemd tot burgemeester van Muntendam.

1 opmerking:

  1. As Súdwest-Fryslan fan "feestnummers"hald, moatte dit foaral trochgean......mar dan moat der wol wat op te drinken weze!Mar dan hat de demokrasy alwér ferlern en fiert "it ald boys netwurk" heechtij?

    BeantwoordenVerwijderen