Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

woensdag 7 september 2011

Mei lekken en brekken

Wat je als rechtgeaarde journalist al lang zag aankomen, is nu eindelijk toch gebeurd. De hoogste rechter heeft het ontslag van provincieambtenaar Margaret Beckers teruggedraaid.

Natuurlijk lekte de griffiemedewerkster in 2007 naar de Leeuwarder Courant, waardoor malversaties over de tijdelijke huisvesting aan de Snekertrekweg op straat kwamen te liggen. Maar de brief zelf kwam uit een andere bron in handen van de LC en later ook bij Omrop Fryslân.

De actie van Beckers was meer service aan toenmalig journalist Peter Grondsma dan doelbewuste nestbevuiling, aldus de Centrale Raad van Beroep. Hoewel Beckers haar fout uitendelijk toegaf, kreeg zij geen herkansing. De provincie had haar bij voorbeeld een andere functie kunnen geven.

Mijn conclusie: GS zochten een zondebok om een eind te maken aan het herhaaldelijke gelek vanuit het provinciehuis. Het was een sterk staaltje dat ze hierin provinciale staten en de Leeuwarder rechtbank mee kregen.

Beckers ontving in de tussentijd veel steun van collega's. Tijdens de personeelsrevue Mei lekken en brekken werd zij destijds zelfs liefdevol toegezongen. Maar of zij ooit zal terugkeren? Ze zegt van wel, maar ik denk van niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten