Leeuwarder Courant

Dit was de weblog Statenjacht van LC-verslaggever Jan Arendz over het provinciebestuur van Fryslân. Tegenwoordig blogt hij op janarendz.nl.

Contact: janarendz@home.nl

donderdag 19 mei 2011

Pingjum geeft voor sluis

Wel makkelijk voor de provincie, zo'n grote gemeente Súdwest-Fryslân (waarvan het liggende streepje volgens burgemeester Hayo Apother slechts twee postzegels kost). Gisteravond erkende wethouder Maarten Offinga met een glimlach dat Groot Sneek 2 miljoen euro meebetaalt aan de groene sluis van Stavoren.

Zo'n bedrag had de oude gemeente Nijefurd nooit op het kleed kunnen leggen. Buurgemeenten om bijdragen vragen had heel wat getouwtrek veroorzaakt. Wie profiteert van de nieuwe toegangspoort van de Friese meren en in welke mate? Vlak voor de finish dreigt het risico dat een gemeenteraad op de rem gaat staan en de puzzelstukjes uit elkaar vallen.

Nu hoeft gedeputeerde Jannewietske de Vries alleen een deal te sluiten met het college in IJlst. De gemeenteraad geeft er een klap op en klaar is Kees. Heel Súdwest betaalt mee aan de sluis en het nieuwe bezoekerscentrum in Stavoren. Van Makkum tot Bolsward en van Pingjum tot Parrega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten